Ogos 07, 2016

SALAD BUAH SIMPLE.. untuk sarapan pagi.


ASSALAM...
Hujung minggu yang ceria dan mood sarapan pun melayang. Tak tahu nak makan apa untuk sarapan sebabnya plan nak makan nasi sebelah petang nanti. Jadinya tak nak makan sarapan yang heavy. Bila tengok di jendela cuaca cantik dan dan cerah terfikir pulak sedap kalau makan salad dengan roti aja sambil duduk bawah pokok epal hihihi.. tempat santai yang sempoi dan dami sekali.

Tak fikir panjang sue terus potong buah campur sengan sedikit cheese memang khas untuk salad dan perahan jus lemon sikit untuk menabah rasa tembikai. Sekeping roti campuran kekacang dengan smoked salmon dan yogurt pisang. kenyang juga  makan yang simple gini dan sesuai sangat untuk musim panas. Resepi yang mudah tak da proper sukatan sue potong ikut suka aja. Yang nak mencuba boleh campur buah kesukaaan kalian ye.


SALAD BUAH... idea untuk sarapan.
By: Sue Norrman

Tembikai merah/ kuning - terpulang nak guna kedua2 pun boleh . buang kulit dan potong dadu.
Tembikai susu - buang kulit dan potong dadu
Cherry tomato
Crispty sallad 
Cheese untuk salad (tak ada abaikan)
Jus lemon sedikit

*Letak buahan dalam mangkuk, tabur cheese dan perah lemon.*

SELAMAT MENCUBA!


Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...