Julai 21, 2015

SALAM AIDILFITRI DARI SWEDEN



Assalammualaikum.. Masih belum terlambat untuk mengucapkan
 SELAMAT HARI RAYA MAAF ZAHIR BATIN 
kepada semua. Di kesempatan ini Sue ingin memohon kemaafan. Tahun ni Sue tak beraya dan tersa sayu dan sedih. Sue sendirian di rumah memandangkan suami sue masih di Jakarta dan balik pada hari raya ke-3. Nak beraya pun dah tak de mood. Tapi syukur Alhamdulillah Sue masak juga untuk makan berdua. Insyallah di penghujung Syawal nanti plan nak buat gathering dengan ipar dan family sebelah suami.  Semestinya itu yang depa nantikan..makannn.. 
Dalam suka ada sedihnya.. Sampai sekarang perasaan rindu pada keluarga di Malaysia makin membara. Terkenang dengan mak dan bapa selepas kejadian pagi subuh di raya pertama. Dugaan dan cubaan dari Allah tak siapa mampu menghalang dan syukur semuanya selamat. Kejadian terbakar dari main switch di bahagian atas rumah membuatkan kedua orang tua masih dalam keadaan trauma. Allah masih menyayangi semua. Pagi bila bapa Sue bangun nak solat subuh terkejut melihat bahagian atas berasap dan api merah dah menyala. Mana tak panic semua bila bapa menyerit rumah terbakar. Adik sue dari kuala lumpur dan keluarga pun beraya di rumah semua terpaksa keluar. Nasib api dapat di padam dengan pantas sebelum bomba datang tapi kejadian itu meninggalkan impak buat kedua orang tua Sue. Semalam Sue telefon keluarga di Malaysia dan sue bercakap dengan adik tu yang dia bagi tahu orang tua demam, termenung dan nampak kegelisahan  di raut wajah mereka. Itu yang membuatkan hati ini semakin rindu nak balik.selepas dapat berita kebakaran di pagi syawal dari jam 1 am europe time sampai raya ke-3 Sue tak dapat tidur. Sekarang beransur sihat Alhamdulillah, semoga di beri kekuatan untuk dugaan ini.. Nak cerita panjang semakin emo tapi itulah kan hati kita perempuan ni rapuh. Oklah.. Insyallah ada kesempatan Sue entri lagi. Salam sayang dari Sue dan suami.

SALAM AIDILFITRI
Catat Ulasan
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...